Wettelijke eisen voor beveiliging van uw site

U heeft als eigenaar van een website volgens de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) de verplichting om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of misbruik. Als u niet voldoet aan de wettelijke bepalingen van de Wbp, kan het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) een boete tot € 4.500,- opleggen. U kunt aan Wet bescherming persoonsgegevens voldoen door het gebruik van een SSL Certificaat. Heeft u uw website wel voldoende beveiligd ? Neem geen risico en gebruik een SSL certificaat !

SSL certificaat

Deze certificaten garanderen een beveiligde verbinding voor onder meer uw webshop, reserveringssysteem, gebruikersmodule en al uw contactformulieren. Bezoekers van de website kunnen aan het “slotje” in de menubalk zien dat de website beveiligd is. Banken hanteren bijvoorbeeld een soortgelijk certificaat en ook Web2Host zelf heeft op de eigen website een dergelijke beveiliging.

Secure Socket Layer

Het SSL protocol (Secure Socket Layer) is de standaard voor het beveiligen van websites en transacties op internet. Door middel van certificaten wordt de verstuurde data beveiligd en is de identiteit van de eigenaar van het certificaat gegarandeerd en dus vertrouwd.

persoonlijke gegevens veilig

Wanneer een website gebruik maakt van een beveiligde verbinding en SSL certificaat kan de bezoeker er zeker van zijn dat de persoonlijke gegevens waaronder betaalgegevens veilig worden verzonden.

Rapid SSL certificaten van Geotrust

Het hebben van een SSL certificaat is in sommige gevallen zelfs noodzakelijk indien men gebruik wil maken van online betaalproviders. Web2Host maakt standaard gebruik van Rapid SSL certificaten van Geotrust. Deze zijn geschikt voor de meeste webshops die bij Web2Host zijn ondergebracht.

Daarnaast heeft u een eigen IP adres nodig ten behoeve van de installatie van elk afzonderlijk SSL certificaat.