Diverse aanbieders van webhosting vergelijken?

Het vergelijken van aanbieders van webhosting is lastig. Er is een aantal vergelijkingssites waarop u uw gewenste pakket kunt invoeren en de aanbieders kunt vergelijken. Onze ervaring is dat de meeste klanten niet weten welk pakket ze op dit moment het beste kunnen gebruiken en welk pakket in de toekomst het meest bij hun website of webshop past.

Goedkoop = duurkoop

Er zijn altijd aanbieders die goedkoper webhosting kunnen leveren dan Web2Host. Dat kan een aantal oorzaken hebben:
• De kwaliteit van de servers is lager. Het gevolg is dat de downtime van websites die hier gehost worden veel hoger is.
• De servers zijn niet gespiegeld c.q. dubbel uitgevoerd. Het gevolg is dat de downtime van websites die hier gehost worden veel hoger is.
• Er worden geen (dagelijkse) back ups gemaakt van uw website of webshops. Het gevolg is dat indien u storingen veroorzaakt in uw website u geen back up kunt terug (laten) plaatsen. In dat geval moet u een nieuwe website bouwen of een verouderd exemplaar terugzetten.
• Er is geen deskundige gratis telefonische helpdesk beschikbaar. Het gevolg is dat uw aanvankelijke goedkope hostingpakket uiteindelijk zeer duur uitpakt.
• Er is geen gratis websoftware beschikbaar via de provider. Web2Host stelt gratis het programma Installatron voor al haar klanten beschikbaar. Hiermee kunt u allerlei gratis script in uw website integreren.

Web2Host is de HEMA onder de hostingbedrijven

Web2Host wil een redelijk product bieden voor een redelijke prijs. Ons streven is de HEMA onder de webhosters te zijn. Indien u een laaggeprijsd Action product wenst dat weinig kwaliteit biedt adviseren wij u een andere leverancier te proberen. Als u een uitgebreid topproduct als van de Bijenkorf wilt hebben kunt u ook beter een gespecialiseerd bedrijf in dedicated hosting zoeken.

CMS hosting

Er is verschillende betaalde en gratis CMS software beschikbaar waarmee u uw website of webshop kunt realiseren. Web2Host biedt voor de verschillende software speciale hostingpakketten die op daarvoor ingerichte servers worden geplaatst. Web2Host heeft onder meer servers die speciaal zijn gebouwd voor websites die gebruik maken van Joomla, WordPress, Drupal, CosMoS 3.0, Expression Engine en Magento. Zodoende werkt uw website beter en zal bijvoorbeeld de webshop sneller laden.

Amsterdam Internet Exchange

Het is in ieder geval van belang voor de prestaties van de websites in de zoekmachines dat het datacenter en de servers in Nederland zijn gevestigd. Web2Host heeft haar datacenter in Amsterdam, dat direct is aangesloten op de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). Dit garandeert klanten van Web2Host de meest snelle verbinding met het internet dat in Nederland beschikbaar is.