SSL

€ 8,-- pm

het “slotje” in de menubalk
beveiligde verbindingen
verplicht voor webshops
SSL protocol (Secure Socket Layer)
persoonlijke gegevens veilig verzenden.
noodzakelijk voor online betaalproviders
Rapid SSL certificaten van Comodo

BESTEL NU !

Wettelijke eisen voor beveiliging van uw site

Google Chrome gaat websites zonder HTTPS-verbinding vanaf juli als ‘niet veilig’ markeren. Chrome, de meest gebruikte webbrowser in Nederland van Google, gaat vanaf juli 2018 nog duidelijker aangeven dat websites die niet voorzien zijn van een SSL certificaat niet veilig of onveilig zijn. Tot die periode wordt alleen een icoontje met een i-tje weergegeven: als een bezoeker op het i-tje klikt geeft de webbrowser van Google aan dat de betreffende website niet veilig of onveilig is om te gebruiken.

Schermafbeelding 2018-04-25 om 16.21.40

U heeft als eigenaar van een website volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), die per 25 mei 2018 de eerdere Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) vervangt, de verplichting om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of misbruik. Als u niet voldoet aan de wettelijke bepalingen van de Wbp, kan het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) een boete opleggen. U kunt aan Wet bescherming persoonsgegevens voldoen door het gebruik van een SSL Certificaat. Heeft u uw website wel voldoende beveiligd ? Neem geen risico en gebruik een SSL certificaat !

Deze certificaten garanderen een beveiligde verbinding voor onder meer uw webshop, reserveringssysteem, gebruikersmodule en al uw contactformulieren. Bezoekers van de website kunnen aan het “slotje” in de menubalk zien dat de website beveiligd is. Banken hanteren bijvoorbeeld een soortgelijk certificaat en ook Web2Host zelf heeft op de eigen website een dergelijke beveiliging.

Het SSL protocol (Secure Socket Layer) is de standaard voor het beveiligen van websites en transacties op internet. Door middel van certificaten wordt de verstuurde data beveiligd en is de identiteit van de eigenaar van het certificaat gegarandeerd en dus vertrouwd.

Wanneer een website gebruik maakt van een beveiligde verbinding en SSL certificaat kan de bezoeker er zeker van zijn dat de persoonlijke gegevens waaronder betaalgegevens veilig worden verzonden.

Het hebben van een SSL certificaat is in sommige gevallen zelfs noodzakelijk indien men gebruik wil maken van online betaalproviders. Web2Host maakt standaard gebruik van SSL certificaten van Sectigo, formerly known as Comodo CA. Deze zijn geschikt voor de meeste websites die bij Web2Host zijn ondergebracht.