Nieuws

4 oktober 2016: Vervanging harde schijf server

Ter informatie melden wij u dat vanavond een harde schijf van één van de servers van Web2Host zal worden vervangen voor een nieuwe schijf, zodat uw website(s) en e-mail een korte tijd offline zal zijn. Uiteraard zullen onze techneuten zorgen dat deze periode zo kort mogelijk zal duren.

Indien in dit tijdsbestek e-mail aan u wordt gestuurd ontvangen de verzenders in geval u geen High Quality Spam- en Backup filter heeft een zogenaamde bouncemail dat de betreffende mail niet is aangekomen. Indien u wel een High Quality Spam- en Backup filter heeft voor uw domein, dan zal de e-mail in het blijven opgeslagen totdat de server weer bereikbaar is. Dan wordt alle e-mail alsnog afgeleverd.

Indien u ook een High Quality Spam- en Backup filter wilt aanschaffen kunt u een reply mail zenden op deze mail. Wij installeren het filter dan zo spoedig mogelijk voor u.

19 september 2016: .SHOP domein nieuwe extensie beschikbaar

De .SHOP domeinextensie is te gebruiken voor alle webshops die succesvol online willen verkopen. Vanaf nu is het mogelijk om een SHOP domein bij Web2Host te pre-registreren. Op 23 september zullen we de pre-registraties dan automatisch bij de registrar omzetten in een bestelling, zodat de kans groot is dat de door u gewenste .SHOP domeinnaam per 26 september dan ook daadwerkelijk in uw bezit komt.

.SHOP domeinextensie nieuwe kansen

Voor eigenaren van een webshop of van een fysieke winkel biedt de .SHOP domeinextensie nieuwe kansen. Bezoekers (her)kennen direct het doel van de website met een .SHOP domeinextensie. Ook biedt het de mogelijkheid om nieuwe domeinen te registreren die nu voor .NL of .COM al vergeven zijn aan anderen. Google indexeert een domein dat aansluit bij de producten of merken die u verkoopt in de webshop vaak beter in de zoekresultaten.

Vanzelfsprekend kunt u uw eigen .SHOP domein ook registeren via Web2Host: neem vandaag nog contact met ons op !

30 augustus 2016: verhuizing servers

Omdat wij continu naar verbetering van onze diensten en services streven en om u in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn, gaan wij onze servers verhuizen naar een modernere en tevens groene locatie. Het volledige serverpark waar ook onze servers gevestigd zijn, zal worden overgebracht naar een datacenter op de nieuwe locatie.

Onze huidige hostinglocatie komt volledig te vervallen. Alle servers, netwerkapparatuur en andere gerelateerde zaken worden verplaatst naar de nieuwe locatie. Dit betekent dat ook de door u afgenomen diensten door ons gemigreerd zullen gaan worden naar de nieuwe locatie. Deze migratie wordt uitgevoerd gedurende de nacht, om overlast zo veel mogelijk te beperken. Klanten krijgen bericht over de datum waarop hun server(s) verhuisd worden.

In de afgelopen weken zijn de nodige voorbereidingen getroffen om de migratie zo soepel mogelijk en met zo min mogelijk downtime uit te voeren. Zo is ons netwerk gereed gemaakt om via twee locaties bereikbaar te zijn en behoudt u, net als al onze klanten uw toegewezen IP- adres(sen).
Alle servers zijn vooraf gecontroleerd op eventuele disk errors en waar nodig zijn deze verholpen om problemen tijdens de verhuizing te voorkomen. Desondanks valt het niet uit te sluiten dat er een server niet op de juiste wijze online komt, hiervoor is bij elke nachtelijke verplaatsing nazorg voorzien door hiervoor extra medewerkers in te plannen.

Door de migratie is downtime helaas onvermijdelijk. Door gedurende de nacht te verhuizen wordt geprobeerd om overlast zo veel mogelijk te beperken. Houdt u er rekening mee dat de server in de nacht waarop deze wordt overgezet gedurende enige uren onbereikbaar is.

De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 21:00 uur en 08:00 uur. Vanaf 21:00 uur worden de voor die nacht geselecteerde servers één voor één uitgeschakeld. Vanaf 04:00 uur worden de servers weer in de lucht gebracht.

15 februari 2016: gegevens particuliere domeinnaamhouders in publieke Whois van SIDN verder beperkt

SIDN, de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland, geeft particuliere domeinnaamhouders de mogelijkheid hun gegevens die zichtbaar zijn in de publieke Whois verder te beperken. Sinds 2010 toont SIDN alleen nog de naam van de houder en het e-mailadres van de administratieve contactpersoon. Vanaf 1 maart 2016 is bij particuliere domeinnaamhouders ook de naam niet meer opvraagbaar via de Whois.
Zakelijke domeinnaamhouders krijgen de mogelijkheid om juist meer gegevens te tonen in de Whois.

Onderscheid tussen zakelijke en particuliere domeinnaamhouders

Vanaf 1 maart wordt dus onderscheid gemaakt tussen zakelijke en particuliere domeinnaamhouders als het gaat om de gegevens die getoond worden in de publieke Whois. Onder particuliere domeinnaamhouders verstaan we natuurlijke personen die niet handelen in de uitoefening van een beroep of bedrijf. Bij zakelijke domeinnaamhouders gaat het om domeinnamen op naam van een bedrijf of organisatie.

Opvragen van meer contactgegevens van domeinnaamhouders

Er zijn situaties waarin het wel noodzakelijk is om meer informatie op te kunnen vragen over een domeinnaamhouder, ook als dit een particuliere houder betreft. Vanaf 1 maart kan iedereen met een aantoonbaar belang nadere gegevens van een domeinnaamhouder bij SIDN opvragen voor de volgende doeleinden:
– voor het oplossen van technische problemen in verband met de werking van het internet;
– ten behoeve van de bescherming van intellectuele eigendomsrechten;
– ter voorkoming en bestrijding van illegale en schadelijke inhoud op het internet.

Het indienen van een gemotiveerd verzoek kan via het ‘Formulier voor opvragen contactgegevens .nl-domeinnaamhouder’ dat beschikbaar komt op de website van SIDN.

20 november 2015: al meer dan 12.000 FRL domeinen

Sinds april 2015 is de FRL extensie beschikbaar voor het grote publiek. Inmiddels zijn er ruim 12.000 domeinen met deze extensie geregistreerd. Vanuit marketing oogpunt is het een must om als website of webshop in Fryslan een FRL domein te hebben.
Web2Host heeft een speciale zoekbox geprogrammeerd, waarmee u eenvoudig kunt nazoeken of het door u gewenste FRL domein nog vrij is.

6 november 2015: phishing e-mails van afzender Hosting Concepts B.V.

Op dit moment ontvangt een aantal klanten van web2host phishing e-mails van afzender Hosting Concepts B.V. Hierin wordt gemeld dat hun domein bevroren is en zij worden gevraagd om op een link in de e-mail te klikken.

Dit bericht is niet verstuurd door web2host. Wij raden u ten zeerste af deze e-mails te openen of op de link te klikken. Verwijder deze e-mails direct !

Wanneer u twijfelt over de geldigheid van de e-mail, dan kunt u de actuele domeinstatus altijd terugvinden op de website van de Stichting Internet Domein Registratie (SIDN), direct onder de menu balk, bij “check hier uw domeinnaam”.

13 oktober 2015: SSL certificaten met SHA-1 vanaf 2016 niet meer toepasbaar

Het zogenaamde SHA-1 hashing-algoritme in een SSL certificaat wordt vanaf 1 januari 2016 niet meer geaccepteerd in diverse browsers. Dit betekent dat de bezoeker van een website die met een dergelijk SSL-certificaat beveiligd is extra waarschuwingen in beeld krijgt.
Web2Host past kosteloos en tijdig uw huidige SSL certificaat aan indien dit noodzakelijk is.

Heeft u nog geen SSL certificaat voor uw webshop ? Bestel deze dan nu !

18 augustus 2015: Domeinnaam abc.xyz voor Google holding

Google heeft een nieuwe holding opgericht onder de naam Alphabet. De merknamen Google Search, Youtube, Gmail, Android etc. en de nieuwe activiteiten Nest, Life Sciences, Google Fiber en Calico blijven natuurlijk bestaan. Google kiest als domeinnaam voor de holding www.abc.xyz.

Vanzelfsprekend kunt u uw eigen .XYZ extensie ook registeren via Web2Host. De jaarlijkse kosten bedragen slechts € 14,– exclusief BTW.

14 juni 2015: phishing mail namens SIDN t.b.v. updaten NL domeinen

Klanten van Web2Host ontvangen momenteel e-mailberichten van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland) met als onderwerp ‘Domeinnaam .nl updaten’. Ontvangers van de mail wordt gevraagd om ‘in te loggen met de inloggegevens voor uw websitebeheer’, om hun domeinnaam te kunnen behouden.
Deze mail is niet afkomstig van SIDN en we verzoeken u met klem niet in te gaan op het verzoek. U kunt melding maken van deze phishingacties via Fraudehelpdesk.nl.

26 mei 2015: NL Domein Host stuurt u onterechte facturen

Afgelopen dagen heeft NL Domein Host een groot aantal van onze klanten een e-mail gestuurd voor niet uitgevoerde registraties van domeinnamen. Deze brief ziet er uit als een factuur, maar is het niet. In de kleine lettertjes wordt genoemd dat het een aanbieding betreft en geen factuur, betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging. Reageer dus niet op deze brief en betaal niet !

Indien u een extra andere NL domein wenst te registreren of uw eigen domein met een buitenlandse extensie als .COM, .NET of .EU kunt u dit door Web2Host laten verzorgen. Wij kunnen deze domeinen per omgaande voor u registreren en eventueel laten doorlinken. U kunt het ook direct zelf regelen via ons bestelsysteem.

20 maart 2015: Tips voor het instellen van een sterk wachtwoord

Wachtwoorden geven u toegang tot al uw verschillende accounts op internet, ook tot uw e-mail of betaaldiensten. Uw wachtwoorden kunnen ook het doelwit worden van criminelen. Het maken van een sterk wachtwoord is daarom belangrijk.

Het instellen van een goed wachtwoord
Voor de hand liggende wachtwoorden zijn makkelijk te kraken. In deze video wordt kort en duidelijk aangegeven hoe snel een wachtwoord gekraakt kan worden. We raden u aan een veilig basiswachtwoord te bedenken, bijvoorbeeld een zin die u makkelijk kunt onthouden. Daarvan pakt u dan de eerste letter van elk woord. Denk bijvoorbeeld aan de zin ‘onze hond is een golden retriever”. Het wachtwoord wordt dan: ohiegr.
Vaak bent u verplicht ook cijfers, hoofdletters of leestekens in een wachtwoord te gebruiken. Begin het wachtwoord met uw favoriete cijfer, maak van de laatste letter een hoofdletter, en vervang een ‘i’ bijvoorbeeld door een uitroepteken. Het wachtwoord wordt dan: 7oh!egR

Niet overal hetzelfde wachtwoord gebruiken
Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord. Maak bij iedere inlog een unieke toevoeging aan uw basiswachtwoord. Voor de serviceapagina’s van Web2Host zou dit bijvoorbeeld kunnen zijn w2h. Het uiteindelijke wachtwoord wordt dan: w2h7oh!egR
Indien u nog vragen heeft kunt u contact met ons opnemen.