Algemeen

Hoe kan ik een e-mail adres aanmaken ?

U logt in op controlpanel DirectAdmin (www.uwdomein.extensie:2222) met uw username en password. In uw persoonlijke account vindt u onder het kopje E-mailbeheer de link met Pop3 E-mail accounts. Als u hierop klikt kiest u linksboven voor “nieuw mail account”. Als u dit formulier vervolgens invult, krijgt u automatisch de gegevens die u nodig heeft voor Outlook !

Een e-mail account instellen in Outlook.

Nadat u een e-mail account heeft aangemaakt in DirectAdmin (zie antwoord op de vraag “Hoe kan ik een e-mail adres aanmaken ?”) kunt u dit e-mail adres instellen in Outlook. Open hiervoor Outlook. Klik vervolgens in de werkbalk op “extra” en vervolgens op “accounts”. Klik dan op de knop “toevoegen” en kies dan voor e-mail. Geef vervolgens uw naam in. Klik op volgende en voer daar uw aangemaakte e-mail adres in en klik op volgende. Nu moet u de Pop3 en SMTP server invullen (gegevens heeft u gekregen bij het aanmaken van het e-mail adres, zijnde: mail.uwdomeinnaam.extensie). Klik hierna op volgende. Vul vervolgens uw accountnaam ( e-mail-adres dus bijv. info@uwdomeinnaam.extensie) en gewenste wachtwoord in en klik op voltooien. Uw e-mail is nu ingesteld in Outlook.

Het verzenden van e-mail lukt niet.

Het kan zijn dat u geen e-mail kunt verzenden met de instellingen die u krijgt na het aanmaken van een e-mail account in DirectAdmin. Dit komt voor als u een KPN provider heeft (onder meer KPN, Planet, het Net, Tiscali, Telfort en Online). Hiervoor moet u de SMTP instellingen van de uitgaande mail aanpassen.
Hieronder volgt een lijst met alle mogelijke SMTP servers van de diverse internetproviders:

 

1

12Move – smtp.12move.nl

 

A

A1 – mail.a1.nl

A2000 – smtp.a2000.nl

Acon – mail.acon.nl

 

B

Bart – mail.bart.nl

Biscon – smtp.biscon.nl

Bos – mail.bos.nl

Box – mail.box.nl

Bit – smtp.bit.nl

 

C

Capitol Online – mail.capitolonline.nl

Casema – mail.acon.nl

Castel – mail.bart.nl

Chello – smtp.upcmail.nl

Cistron – smtp.cistron.nl

Cobweb – mail.cobweb.nl

COLT Telecom – smtp.colt.net

Compuserve Classic – smtp.compuserve.com

Compuserve 2000 – smtp.cs.com

Compuserve – mail.compuserve.com

Concepts – smtp.concepts.nl

Cuci – smtp.cuci.nl

Cybercomm – smtp.cybercomm.nl

 

D

Dataweb – smtp.dataweb.nl

DDS – smtp.dds.nl

Demon – post.demon.nl

 

E

Enternet – smtp.enternet.nl

Etrade – mail.username.etrade.nl

Euronet – smtp.euronet.nl

ExpressoWeb / Bart – mail.bart.nl

 

F

Freeler – smtp.freeler.nl

 

G

Gateway to Internet – mail.e-post.nl

GlobalXS – smtp.globalxs.nl

 

H

HCCnet – smtp.hccnet.nl

Het Net – mailhost.hetnet.nl

Home – mail.home.nl

 

I

IAE – mail.iae.nl

IAF – mail.iaf.nl

IGR – mail.igr.nl

Inn – mail.inn.nl

IPR – mail.ipr.nl

Interbox – mail.box.nl

Interstroom – smtp.interstroom.nl

Introweb – smtp.introweb.nl

 

K

Kabelfoon – smtp.kabelfoon.nl

KeyAccess – mailhost.castel.nl

Knoware – smtp.knoware.nl

KPN – mail.kpnmail.nl

KPN Zakelijk – smtp.zakelijkmail.nl

L

Luna – smtp.luna.nl

Libertysurf – smtp.libertysurf.nl

 

M

Macon – smtp.macon.nl

Miconnet – smtp.miconnet.nl

Multiweb – smtp.multiweb.nl

MyWeb – mail.username.myweb.nl

 

N

Netland – smtp.netland.nl

NL net – smtp.nl.net

Noord Brabant Net – mail.concepts.nl

 

O

OneTel Net – mail.onetelnet.nl

 

P

Planet Internet – mail.planet.nl

Plex – mailhost.plex.nl

 

Q

Quickonline – smtp.quickonline.nl

 

R

Rapide – smtp.rapide.nl

RS Net – mail.rsnet.nl

 

S

Scarlet – smtp.scarlet.nl

Solcon – mail.solcon.nl

Speedlinq – mail.domeinnaam.speedlinq.nl (waar domeinnaam uw domeinnaam bij speedlinq)

Speedxs – smtp.speedxs.nl

Superweb – smtp.uwnet.nl

Support Net – smtp.supportnet.nl

 

T

Talkline – smtp.talkline.nl

Tebenet – mail.tebenet.nl

Telebyte – smtp.telebyte.nl

Telfort / Tiscali – smtp.telfort.nl

The Internet Plaza Tip – smtp.tip.nl

TMFweb – mail.username.tmfweb.nl

 

U

UPC – smtp.upcmail.nl

UUNet – smtp.nl.net

UwNet – smtp.uwnet.nl

 

V

Vinden – smtp.vinden.nl

Versatel – relay.versatel.net

 

W

Wanadoo – smtp.wanadoo.nl

West Brabant – Net mail.concepts.nl

Wirehub – smtp.wirehub.nl

Wish – smtp.wish.net

WorldAccess – mail.planet.nl

WorldOnline – smtp.worldonline.nl

WXS – mail.planet.nl

 

X

Xs4all – smtp.xs4all.nl

 

Z

ZeelandNet – mail.zeelandnet.nl

Zonnet – smtp.zonnet.nl

Kan ik meteen gebruik maken van de bestelde producten?

Meteen na uw bestelling wordt uw persoonlijke hostingpakket aangemaakt op de server en ontvangt u van ons de inloggegevens voor uw klantenpaneel en controlpanel. U kunt dus meteen beginnen met het inrichten en het plaatsen van uw website en e-mailadressen etc. Indien u reeds klant bij ons bent zal uw domeinnaam ook per direct geregistreerd worden. Wanneer het uw eerste bestelling betreft zal uw domeinnaam pas geregistreerd worden na ontvangst van uw betaling. Als u betaalt via iDEAL wordt uw domeinnaam direct geregistreerd. Betalingen die u zelf doet d.m.v. telebankieren of overschrijvingen duren meestal één of twee dagen. In alle gevallen wordt de domeinnaam meteen na ontvangst van uw betaling geregistreerd.

Op afstand uw computer door ons laten overnemen met Teamviewer

Indien u onze helpdesk belt, is het in sommige gevallen handig dat één van onze medewerkers uw computer “overneemt” om het probleem op te lossen. Deze software van Teamviewer installeert niets op uw computer en als u het programma afsluit hebben derden geen toegang meer. U kunt ons toegang geven door de unieke code die in beeld verschijnt door te geven aan één van onze medewerkers. U kunt meekijken wat wij aan het doen zijn op uw systeem. Let op: u dient in alle gevallen naar ons te bellen, wij bellen u nooit om te vragen om uw codes i.v.m. de beveiliging.

Download Teamviewer voor PC

Download Teamviewer voor Mac:

Wat houdt de term "dataverkeer" in ?

Dataverkeer bestaat uit het aantal GBs (of MB, KB, bytes, etc.) dat wordt verbruikt door de bezoekers van uw website, het downloaden van een bestand, het versturen van e-mail en al het overige Internet verkeer. Bij elk opgevraagd bestand van uw website worden er gegevens (dus data) verzonden naar de computer van de bezoeker. Hoe meer mensen uw website bezoeken, des te meer gegevens (lees dataverkeer) er worden verzonden. Wanneer u een bestand op uw website hebt staan van 2 MB en dat wordt 20 keer gedownload, dan betekent dit in theorie dat u 40 MB dataverkeer heeft verbruikt.
Uw webhostingpakket heeft een maximum aantal GB’s dataverkeer per maand. U kunt uw pakket te allen tijde upgraden. Ook kunt u uw pakket jaarlijks downgraden.

Wat houdt de term "schijfruimte" in ?

Schijfruimte is de totale ruimte die u tot uw beschikking heeft op onze server voor het totaal van uw website, e-mail berichten, databases, log bestanden en statistieken.

Uw webhostingpakket heeft een maximum aantal GB’s schijfruimte. U kunt uw pakket te allen tijde upgraden. Ook kunt u uw pakket jaarlijks downgraden.

Hoe kan ik mijn website uploaden ?

U kunt uw webpagina’s via een FTP programma (zie ook het antwoord op de vraag “Wat is FTP”) of via Dreamweaver met een ingebouwd FTP programma uploaden naar uw account op de server. U kunt inloggen met de gegevens die u per e-mail heeft ontvangen direct na uw bestelling.
Na het inloggen kunt u uw website in de map “/domains/domeinnaam.nl/public_html” zetten. Uw website dient altijd een indexbestand te hebben, anders zal de standaard pagina zichtbaar blijven.

Wat is FTP ?

FTP is een afkorting van File Transfer Protocol. Met een FTP programma kunt u bestanden uploaden en downloaden via het internet. Bestanden kunnen van uw computer naar de server verstuurd worden en u kunt bestanden van de server ontvangen op uw computer.
Een goed en gratis FTP-programma (betrouwbaar en veel gebruikt) kunt u zelf downloaden bij Filezilla of SmartFTP.

Domeinnamen

Wat is domeinnaamregistratie ?

Domeinnaamregistratie is het vastleggen van een internet domeinnaam, zodat alle rechten van dit domein voor de eigenaar zijn. Een domeinnaam is een aanduiding van een internet adres. Technisch gezien verwijst een domeinnaam naar een stukje ruimte op een server bij een Internet provider waar de website is geplaatst. Oorspronkelijk bestaan deze adressen uit getallenreeksen. Er is echter voor gekozen om hier een naam aan te koppelen, omdat woorden over het algemeen makkelijker te onthouden zijn. Achter de punt van een domeinnaam staat de zogenaamde extensie. Elk land heeft in ieder geval een eigen extensie, maar er zijn tal van andere mogelijkheden als .COM, .NET, .EU.

Een domeinnaam kunt u zelf bepalen. In Nederland zijn veel gekozen domeinen www.uwnaam.nl en www.uwbedrijfsnaam.nl. De registratie van domeinnamen met de ‘.NL’ extensie wordt verzorgd door de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Alleen daar kunnen domeinnamen worden ingediend en na goedkeuring op naam van de aanvrager worden geregistreerd. Web2Host is een officieel geregistreerde partner van SIDN, waardoor wij rechtstreeks en snel NL domeinnamen voor u deponeren.

Wat is het verschil tussen een domein en een domeinnaam ?

Een domein is een plek – meestal een website – op het internet waar één of meerdere domeinnamen naar toe verwijzen. Die plek heeft een naam: de domeinnaam.
Een domein kan verschillende namen krijgen. Om meerdere domeinnamen aan uw domein te koppelen dient u deze te registreren, en vervolgens in uw controlpanel als “Domain Aliases” toe te voegen. De e-mail wordt dan ook automatisch doorgestuurd naar de domeinnaam die als eerste aan het domein is gekoppeld (de hoofddomeinnaam).

Ik wil mijn domein verhuizen naar Web2Host, maar heb nog een contract bij mijn huidige hostingprovider.

Domeinnamen zijn niet gebonden aan contracten. U kunt de registratie op ieder moment bij een andere provider onderbrengen. Voor het domein zelf, de ruimte op het internet, huurt u serverruimte bij een provider in de vorm van een hostingpakket. Die huur is vaak aan contracten verbonden.
Samengevat: u kunt uw domeinnaam altijd verhuizen. Het domein zelf kan dan meeverhuizen zodra de contractperiode bij uw vorige provider afloopt. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Let op: Sommige domeinnamen moeten minimaal 60 dagen oud zijn (geregistreerd) om verhuisd te kunnen worden.

verhuizen van NL domeinnnamen

Indien u uw .nl domeinnaam naar Web2Host wilt verhuizen dan dient u een token op te vragen bij uw huidige hostingprovider. Een token is een code waarmee wij de verhuizing in gang kunnen zetten. Indien u de token ontvangen heeft dan kunt u deze invoeren bij het bestelformulier. Indien de token klopt dan is uw domeinnaam direct verhuisd.

Indien u al in het bezit bent van uw token dan kunt u deze ook opgeven in het bestelformulier. Indien de token correct is dan wordt uw domeinnaam direct verhuisd.

Welke domeinnaam en extensie kan ik het beste kiezen ?

U mag uiteraard zelf bepalen welk domein en welke extensie u wilt registreren. Wanneer u een website wilt publiceren die gericht is op een Nederlands publiek, is het aan te raden voor de extensie .NL te kiezen, omdat de meeste Nederlanders een domeinnaam met .NL erachter zullen kiezen. Ook is een site met een NL extensie in Nederland beter vindbaar in de zoekmachines, zoals Google. Wanneer uw site gericht is op een Belgisch publiek is de .BE extensie het meest voor de hand liggend. Wanneer uw website internationaal gericht is kunt u het beste kiezen voor .COM (commerciële sites, de meest gebruikte extensie ter wereld) of .EU (de extensie bedoeld voor Europese bedrijven en particulieren). Daarnaast kunt u ook kiezen voor .NET, .ORG, .INFO of .NU. Uiteraard kan het voorkomen dat de door u gewenste domeinnaam in een bepaalde extensie al bezet is, in dat geval kunt u ook een andere extensie kiezen. Veel “mooie” domeinen zijn bijvoorbeeld als .EU of .NU domein nog beschikbaar, terwijl ze als .NL en .COM al geregistreerd zijn door een ander.

Ik ben particulier, kan ik ook een domeinnaam aanvragen ?

Ja dat kan. Voor de registratie van .NL, .BE, .EU, .COM, .NET, .ORG, .INFO en .NU domeinen bestaan op dat gebied geen restricties. Dat wil zeggen dat deze domeinen vrij te registreren zijn door zowel bedrijven als particulieren in binnen- en buitenland.

Mag ik meer dan 1 domeinnaam registreren ?

Ja, er is geen maximum gesteld aan het aantal domeinnamen dat per klant geregistreerd wordt

Krijg ik bij mijn domeinnaam ook e-mail ?

Bij elke webshostingpakket van Web2Host is standaard ook e-mail hosting voor een onbeperkt aantal e-mail accounts opgenomen. Indien u geen website wilt plaatsen op uw domein, maar wel wilt mailen via dit domein, kunt u ook voordelig een e-mailhostingpakket bij web2Host bestellen. In dit pakket heeft u ook uw eigen pop3 e-mail boxen en aliassen.

Als ik nu mijn domeinnaam registreer kan ik dan later een hostingpakket bestellen ?

Vanzelfsprekend kunt u, als u nu uw gewenste domeinnaam via Web2Host registreert, te allen tijde een bijpassend hostingpakket bestellen. Als u wel direct wilt mailen via deze domeinnaam, kunt u ook nu reeds een voordelig e-mailhostingpakket bij web2Host bestellen. U kunt dit pakket altijd upgraden naar een volledig webhostingpakket.

Webhosting

Wat is Webhosting ?

Webhosting heeft u nodig om een website op het internet te kunnen plaatsen. Door middel van een webhostingpakket huurt u als het ware harde schijfruimte en dataverkeer op een server, wat nodig is om een website op internet te kunnen presenteren. Web2Host heeft vele servers actief voor duizenden klanten, waardoor we goedkoop webhosting kunnen leveren op server met kwaliteit.

Hoeveel webpagina's kan ik plaatsen per GB ?

Hoeveel webpagina’s u kunt plaatsen hangt onder meer af van de hoeveelheid tekst, afbeeldingen en video’s op de pagina. Afbeeldingen nemen in verhouding meer schijfruimte in beslag dan tekst. Een globale regel is dat 1 MB ruimte biedt voor circa 40 pagina’s A4 tekst of 40 medium formaat foto’s.

Wat is een MySQL database ?

Een MySQL database is een veel gebruikte database op het UNIX-platform. Meer informatie kunt u op de site van MySQL vinden.

Is het mogelijk om bepaalde directories af te schermen met een password ?

Ja, dit is mogelijk. Hiervoor zijn verschillende methodes, waaronder .htaccess, die u zelf kunt toepassen. Web2Host kan dit ook (tegen betaling) voor u instellen. Informeer naar uw mogelijkheden bij onze verkoopafdeling !

Maken jullie een Backup van mijn website ?

Web2Host maakt dagelijks een Backup van de gegevens op uw website. Indien u bijvoorbeeld per ongeluk een deel van de inhoud van uw site wist kunnen wij u altijd helpen om uw gegevens weer terug te zetten. Uw website staat weer snel volledig op het Internet!

Gratis Installatron

Wat is Installatron ?

Installatron is een programma waarmee u met een paar muisklikken een toepassing (script) aan uw website kunt toevoegen. Een script is een programma (applicatie) voor gebruik op uw website. Installatron biedt scripts voor bijvoorbeeld:
webwinkels (e-commerce), weblogs, forums, online foto-albums, advertenties, websupport, gastenboek, chat, wiki, filemanagers, statistieken, kalender, teller, polls, e-cards, etc.

Wat doet de auto-installer Installatron ?

Installatron is een (gratis) installatieprogramma van Web2Host dat u bij elk hostingpakket ontvangt voor de onderstaande software programma’s. Met behulp van Installatron kunt u onder meer webbeheerprogramma’s, Content Management Systemen, portals, online winkels en e-commerce systemen, blog-software, Wiki’s en link-systemen opzetten.
Uiteraard zijn alle populaire pakketten zoals bijvoorbeeld Joomla! en Post- en PHPNuke beschikbaar. Al deze GNU-gelicenseerde programma’s zijn dus inbegrepen bij onze hostingpakketten!
* Aardvark Topsites statistics
* Advanced Guestbook
* Advanced Poll poll/survey
* b2evolution blog
* CaLogic Calendar
* Contact Form
* Coppermine photo gallery
* Coranto cms-systeem
* CubeCart e-commerce
* Drupal cms-system
* Feed On Feeds v0.1.9 blog/rss
* Flat Calendar v1.1
* Gallery v1.5 gallery
* Help Center Live v1.2.8
* Invision File Manager v1.0.1 f
* Mambo Open Source v4.5.2.1 cms
* osCommerce v2.2 MS-2 e-commerce
* PHP-Nuke v7.6 portal
* phpAdsNew v2.0.4pr2 adverts
* phpBB v2.0.15 forum
* phpCOIN v1.2.2 e-commerce
* phpESP v1.7.2 poll/survey
* phpFormGenerator v2.09c
* phpMyChat v0.14.5
* phpMyCounter v1 statistics
* phpMyFAQ v1.4.8 faqs
* PHProjekt v4.2.3 management
* phpShop v0.8.0 e-commerce
* PhpWiki v1.2.9 wiki
* Pivot v1.24.1 blog
* PostNuke v0.750 portal
* Search Engine Project search
* Simple Machines Forum v1.0.3 forum
* Simple Poll v1.2 poll/survey
* Site Recommender v2.3
* SiteBar v3.3.3 bookmarks
* WebCards v1.0b3 e-cards
* WordPress v1.5.1.2 blog
* XMB Forum v1.9.1 forum
* Xoops v2.0.10 portal

Wat kost Installatron ?

Niets, Web2Host biedt de Autoinstaller Installatron gratis aan bij elk hostingpakket.

Hoe kan ik gebruik maken van Installatron ?

Om Installatron te gebruiken kunt u inloggen in uw persoonlijke controlpanel van uw webhostingpakket en vervolgens rechts onderaan kiezen voor “Installatron”. Installeer vervolgens de software die u nodig heeft voor uw website, webshop of blog.

Kan ik na installatie van een programma van Installatron het ook weer gemakkelijk verwijderen ?

U kunt met één klik de gewenste programma’s uit uw hostingaccount verwijderen. Autoinstaller verwijdert dan alle ongewenste bestanden inclusief alle databases.